Learning resource
Ζωγραφίζοντας για ανοχή
- να ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη.
- για την προώθηση της δημιουργικότητας, της παρατήρησης και της κρίσης.
- να εκφράζουν συναισθήματα, στάσεις και αξίες.
- για την προώθηση της ανεκτικότητας και της αποδοχής της πολυμορφίας στα σχολεία.
Ο ανταγωνισμός τέχνης με θέμα την ανεκτικότητα και την αποδοχή των διαφορών είναι ένας τέλειος τρόπος για να ενθαρρυνθεί η κριτική σκέψη, η φαντασία και η δημιουργικότητα μεταξύ των μαθητών και των μαθητών. Μέσα από έργα τέχνης, αναγνωρίζουμε εύκολα τη στάση, τις αξίες και την αίσθηση ενός ατόμου σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα.
Μπορεί να εφαρμοστεί στις εκπαιδευτικές ή εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου.
1. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να προετοιμάσουν μια σύντομη εισαγωγή σχετικά με το θέμα της ανοχής και της αποδοχής των διαφορών
- να εισαγάγει το υπόβαθρο στα ζητήματα των προσφύγων γενικά και σήμερα (μαζί με τους μαθητές παρακολουθούν σύντομα βίντεο σχετικά με τα παιδιά προσφύγων ή σχετικά με τις προσφυγικές κρίσεις που είναι διαθέσιμες στη δική σας γλώσσα)
- απευθύνει το ζήτημα του ρατσισμού (Ποιος ή ποια ομάδα είναι πιο συχνά θύμα του ρατσισμού;) Γιατί είναι αυτά τα άτομα ή ομάδες άλλων τα ίδια όπως ήταν πριν από 50 χρόνια ...)
- Πώς βλέπουμε ον άλλο;
- μια σχολική ώρα για εισαγωγή θέμα
- μια σχολική ώρα για μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα
2. Ο δάσκαλος θα πρέπει να καθορίσει με σαφήνεια τους κανόνες του διαγωνισμού στους μαθητές - τα τρία καλύτερα έργα θα δημοσιευθούν στα τοπικά μέσα ή σε ένα χαρτί. Όλα τα δημιουργημένα έργα τέχνης θα εκτίθενται στη σχολική αίθουσα (ή σε άλλες εγκαταστάσεις) μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Οι μαθητές / μαθητές μπορούν είτε να εργαστούν ανεξάρτητα είτε να παραγάγουν το προϊόν στην ομάδα. Οι καλλιτεχνικές συνεισφορές μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε σχέδιο, ζωγραφική, γραφική ή άλλη τεχνική. Όλα τα υλικά τέχνης επιτρέπονται.
δύο έως τέσσερις ώρες εργασίας για έργα τέχνης
Στο τέλος αυτής της περιόδου η επιλεγμένη επιτροπή, αποτελούμενη από δύο δασκάλους και τρεις μαθητές / μαθητές, αξιολογεί τα έργα τέχνης.
3. Στο τέλος του διαγωνισμού τέχνης:
- επιλογή των τριών καλύτερων έργων (κριτήρια αξιολόγησης: Συνάφεια και σχέση με το θέμα, πρωτοτυπία, καινοτομία, σαφήνεια επικοινωνίας - σαφήνεια του μηνύματος, θετικότητα του μηνύματος) και δημοσίευσή τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ή στο σχολικό ενημερωτικό δελτίο.
- προετοιμασία της έκθεσης στο σχολείο (έργα τέχνης όλων των συμμετεχόντων)
- συζήτηση για τα έργα τέχνης και τα μηνύματά της
μία σχολική ώρα
Συζήτηση για τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται: κάθε μαθητής παρουσιάζει το έργο τέχνης του, εξηγώντας τι σχεδιάζει και πώς συσχετίζεται με το θέμα. Ποια είναι η άποψή του για την ανεκτικότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας κ.λπ. Ο δάσκαλος χρησιμεύει ως συντονιστής θέτοντας ερωτήσεις, ενθαρρύνοντας τους μαθητές / μαθητές να διαμαρτύρονται για τα σχέδιά τους.
Κοινωνιολογία, καθηγητές γλωσσών και τέχνης στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Τάξη με υλικά τέχνης.
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό για το καλύτερο έργο τέχνης όλων των υπολοίπων σε διάστημα πέντε έως επτά ωρών εργασίας. Τα έργα τέχνης μπορούν να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της κανονικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, εάν προκύψουν στο πλαίσιο των κανονικών ωρών διδασκαλίας.
Αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός τέχνης και τεθεί η έκθεση στα σχολεία, οι μαθητές / μαθητές συζητούν για τα καλύτερα εκθεσιακά έργα. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε όλες τις τάξεις στο σχολείο για να συμμετέχουμε στη συζήτηση προσπαθώντας να εντοπίσουμε το μήνυμα που ήθελαν να μοιραστούν οι καλλιτέχνες. Στο τέλος οι ίδιοι οι καλλιτέχνες εξηγούν τι αντιπροσωπεύουν τα σχέδια. Σε αυτή την εκδήλωση μπορούμε να προσκαλούμε μαθητές / δασκάλους από άλλα σχολεία.
Ενσωμάτωση τμημάτων περιεχομένου σχετικά με τις διακρίσεις και τη ριζοσπαστικοποίηση στο πρόγραμμα σπουδών.
English
Portuguese, Portugal
French
Slovenian
German
Romanian
Greek
Italian
Spanish
Dutch