Μια νεαρή γυναίκα δασκάλα

⌚︎ 3 min.

 

Case study

Μια νεαρή γυναίκα δασκάλα

Είδος μόρφωσης

Ενήλικη επαγγελματική εκπαίδευση

Δευτερεύων επίπεδο

Ορισμός του μαθητευόμενου

Τάξη από έφηβους (17 ετών)- περισσότεροι ήταν μουσουλμάνοι. Καμία γνώση της γλώσσας και κουλτούρας

Περιγραφή της ομάδας

Μια τάξη (30) νέων ανδρών μαθητών ηλικίας 18-19 ετών από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο. Δεν άκουγαν τη νεαρή δασκάλα ούτε συμμετείχαν στις τάξεις της και συχνά έκαναν σχόλια για το ένα το άλλο.

1 δάσκαλος ανά τάξη

3 φοιτητές εθελοντές (να κάνουν τη διδακτική πρακτική τους ή να βοηθήσουν τον εκπαιδευτικό να παρακολουθεί τις ομάδες των μαθητών)

Ορισμός της αρχικής κατάστασης

Μια νεαρή δασκάλα που διδάσκει αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα σε μια τάξη (30) νέων ανδρών μαθητών ηλικίας 18-19 ετών από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και χωρίς γνώση της γλώσσας και του τοπικού πολιτισμού. ένα χαμηλό επίπεδο αγγλικών ως κοινή γλώσσα.

Οι δυσκολίες της δασκάλας, όπως την παρουσίασε: «Ήμουν δάσκαλα χωρίς μεγάλη εμπειρία, αλλά με πολύ ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, καθώς και ένα δίκαιο ποσοστό από μη επαληθευμένες υποθέσεις για τον κόσμο. Μου ξάφνιασε όταν προκλήθηκα στην τάξη με μάτσο συμπεριφορά ανδρών φοιτητών που έρχονταν από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και οι οποίοι δεν ήταν έτοιμοι να λάβουν εκπαίδευση από μια νεαρή γυναίκα σχεδόν της ηλικίας τους. Εν ολίγοις, οι μαθητές δεν ήθελαν να με ακούσουν ούτε ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στις τάξεις μου. Συχνά έκαναν αγενή σχόλια για μένα. "

Περιγραφή του μαθήματος

Διδάσκοντας Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα (2ετές μάθημα)

Περιγραφή της διδακτικής ομάδας

Μια δασκάλα και τρεις εθελοντές (με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο, δύο γυναίκες και έναν άνδρα)

Πιθανές ενέργειες και επιπτώσεις
Ενέργειες
Impacts

Γνωριμία μεταξύ τους δραστηριότητες. προωθώντας θετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μαθητών.

 

Οι δραστηριότητες (π.χ. δραστηριότητες "προθέρμανσης Meet-and-greet") επιτρέπουν στους μαθητές και τους δασκάλους να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και να εξοικειωθούν με το πολιτισμικό υπόβαθρο του άλλου. Αυξάνουν επίσης την ευαισθητοποίησή τους για την ποικιλομορφία της εμπειρίας στην τάξη. Οι δραστηριότητες ενθαρρύνουν την κατανόηση, την επικοινωνία, τις ενεργητικές δεξιότητες ακρόασης. προωθούν τη θετική αλληλεπίδραση μαθητών-εκπαιδευτικών. δημιουργούν επίσης καλή ατμόσφαιρα.

 

Ενθάρρυνση των μαθητών σε ομαδική εργασία που πρέπει να επιτύχουν κοινά προσιτά καθήκοντα (οι εθελοντές βοηθούν τον δάσκαλο να παρακολουθεί τις δραστηριότητες).

Η ομαδική εργασία (διαφορετικές εθνικότητες, επίπεδα εκπαίδευσης, προσωπικότητες) συμβάλλει στη δημιουργία συνεκτικότητας στην ομάδα. να αναπτύξουν φιλίες και αυτοεκτίμηση. Η ομαδική δουλειά διεγείρει την αγάπη της μάθησης, την ικανοποίηση του ολοκληρωμένου έργου. η συμβολή κάθε συμμετέχοντος στο έργο αποτιμάται ως σημαντική.


Χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές μεθόδους που βασίζονται στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων (οι εθελοντές βοηθούν τον εκπαιδευτικό να παρακολουθεί τις δραστηριότητες).

 Αύξηση της αυτοεκτίμησης, ανοιχτό πνεύμα, ανοχή, σεβασμός στην ποικιλομορφία.


Οργάνωση δραστηριοτήτων, παρουσιάσεων, πολιτιστικών βραδιών και εκδηλώσεων για την ανάπτυξη επικοινωνίας και ενεργητικών δεξιοτήτων ακρόασης.

Ενθάρρυνση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των φοιτητών, αύξηση της αυτοεκτίμησης, ανοιχτό πνεύμα, ανοχή, σεβασμός της διαφορετικότητας. Δίνει στους μαθητές ένα θετικό μήνυμα ότι ο πολιτισμός εκτιμάται και σέβεται στην τάξη.


Προώθηση δραστηριοτήτων που βοηθούν τους μαθητές να ανακαλύψουν κοινά ενδιαφέροντα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

 Οι δραστηριότητες βοηθούν τον δάσκαλο να γνωρίσει τους μαθητές του και επίσης να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, που δημιουργούν καλές σχέσεις και χτίζουν συνεκτικότητα στην ομάδα. Τέτοιες δραστηριότητες αξιοποιούν και αναγνωρίζουν το έργο των σπουδαστών και δημοσιοποιούν τα επιτεύγματά τους.

Ενθάρρυνση και οργάνωση ανοικτών και αποκλειστικών ταξικών συζητήσεων (όπου η γνώμη του καθενός μετράει αν υποστηρίζεται από ισχυρά επιχειρήματα).

Τέτοιες συζητήσεις συμβάλλουν στη δημιουργία φιλικής ατμόσφαιρας και σε περιβάλλον πολιτιστικής ενσωμάτωσης στην τάξη. Οι δραστηριότητες ψυχαγωγίας αποτελούν καλή πρακτική στο θέμα αυτό: παρουσιάζουν τις απόψεις των συμμετεχόντων καθώς στο μυαλό τους, όπου οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να επικρίνουν ή να επιβραβεύουν ιδέες. οι ομαδικές συζητήσεις μπορεί να διαφέρουν από πολύ ανεπίσημες συνομιλίες για καθημερινά πράγματα, σε πιο σοβαρά θέματα.


Παρέχοντας στους φοιτητές ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το διδακτικό στυλ και τις μεθόδους διδασκαλίας (όπως ποιοι είναι οι στόχοι του μαθήματος, γιατί πρέπει να μελετήσουν αυτό το μάθημα και ποιες δραστηριότητες θα ασχοληθούν, για την ανατροφοδότηση, την εργασία κ.λπ.). πολιτιστικό υπόβαθρο, διδασκαλία, μάθηση ή έρευνα (πολυπολιτισμικές) εμπειρίες.

Αυτό κάνει τους μαθητές να συνειδητοποιούν ότι ο δάσκαλός τους είναι ανοιχτός, καλά νοητός και δεσμευμένος στην κατανόηση των διαφορών

 

Καθορισμός ρητών κανόνων εδάφους για κατάλληλη συμπεριφορά στην τάξη για την προστασία από τον πολιτιστικό αποκλεισμό.

Οι κοινά αποδεκτοί κανόνες αποθαρρύνουν τις αδικίες κατηγορίας και ανταποκρίνονται άμεσα και σταθερά σε οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να θεωρηθεί προκατειλημμένη, προκατειλημμένη ή διακριτική. Εάν δεν έχουν θεσπιστεί βασικοί κανόνες από την αρχή, οι μαθητές θα ενεργούν σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες, οι οποίοι συχνά οδηγούν σε καταστροφική συμπεριφορά. δεν θα ξέρουν τι προσδοκά ο δάσκαλος από αυτά και τι πρέπει να περιμένουν από τον δάσκαλο.

 

Συμβουλές, σχόλια, συμπεράσματα

Χρησιμοποιήστε διαδραστικές μεθόδους που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και τον σεβασμό.

Χρήση, προώθηση και ανάπτυξη ενεργών τεχνικών ακρόασης.

Ζήτηση στο σχολείο: εθελοντές φοιτητών. Έχουν χρησιμεύσει στην παρακολούθηση των ομάδων.

Συμβουλή:

Χρειάζεται χρόνος για να αλλάξετε συμπεριφορά και νοοτροπίες. φαίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά μπορεί να είναι μια καλή λύση μακροπρόθεσμα.

Προετοιμάστε τις τάξεις σας πολύ καλά και προσαρμόστε το σχέδιό σας στο πραγματικό πλαίσιο της τάξης λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των μαθητών σας, τα ενδιαφέροντά σας, το επίπεδο, την ηλικία και τον τρόπο μάθησης. Αυτό θα κερδίσει το σεβασμό των φοιτητών σας. οι μαθητές θα συνειδητοποιήσουν ότι τους νοιάζετε.

Αποφύγετε τα στερεότυπα και τις υποθέσεις στις πρακτικές διδασκαλίας και το περιεχόμενο των μαθημάτων σας.

Παραθέστε δημοσιευμένες βιβλιογραφικές και ερευνητικές διαπιστώσεις όταν ασχολούνται με την πολιτιστική πληροφόρηση και ενθαρρύνετε τους μαθητές να χρησιμοποιούν επίσημα στοιχεία / άρθρα όταν παρουσιάζουν τα επιχειρήματά τους και τις απόψεις τους.

Χρησιμοποιήστε τον προβληματισμό μετά από κάθε εκπαιδευτική συνεδρία (που αντικατοπτρίζεται στις δικές σας συμπεριφορές, παραδοχές και πρακτικές διδασκαλίας) για να βελτιώσετε τη διδασκαλία σας.

Χρησιμοποιήστε τα σχόλια των εθελοντών των φοιτητών και των σπουδαστών για να δείτε το πλαίσιο από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Λέξεις κλειδιά
Multicultural
Multilingual
Teaching techniques
Sexism
Sexual discrimination
Machismo