Educația în domeniul drepturilor omului ca un instrument util schimbării

⌚︎ 2 min.

Learning resource

Educația în domeniul drepturilor omului ca un instrument util schimbării

Cum să utilizăm educația în domeniul drepturilor omului ca un instrument pentru a crea o cultură în care fenomene cum ar fi intoleranța să fie abordate în mod activ și drepturile omului să fie promovate.
Propunere de utilizare
Prevenirea radicalizării
Grup ţintă
Profesori/educatori/formatori
Metodă pedagogică
Curs şi discuţii
Obiective

De a pregăti profesorii în educația în domeniul drepturilor omului (și educație interculturală și educație civică), permițându-le să înțeleagă semnificația, scopurile și obiectivele acestei metode, ca și instrumentele disponibile. 

De a permite profesorilor să descopere mijloace și metode de a integra activitățile de educație în domeniul drepturilor omului în cadrul programei obișnuite, mai degrabă decât să stabilească sesiuni separate pentru a utiliza această metodă.

De a permite profesorilor să exploreze și să ia în considerare anumite contexte și situații de la clasă în care educația în domeniul drepturilor omului poate fi utilizată ca un instrument de prevenire sau administrare a fenomenelor cum ar fi: rasismul, xenofobia, intoleranța religioasă și discriminarea, discursul încărcat de ură și altele.  

Descriere

Profesorul sau profesorii care conduc această activitate vor:

  • realiza prezentarea în domeniul drepturilor omului care va fi urmată de o discuție interactivă în plen;
  • realiza prezentarea în domeniul educației drepturilor omului care va fi urmată de o discuție interactivă în plen.

În timpul acestei sesiuni, profesorii vor realiza ce înseamnă drepturile omului și vor înțelege utilizarea drepturilor omului ca un instrument de promovare a toleranței și prevenire a radicalizării. 

Resurse umane şi materiale

1 profesor sau un grup de profesori care doresc să coordoneze o sesiune de cursuri interne pentru profesorii care vor să fie pregătiți în domeniul drepturilor omului.  

1 prezentare power point pe drepturile omului pentru a stabili un cadru teoretic general(atașat).

1 prezentare power point cu privire la semnificația, scopurile, obiectivele și instrumentele drepturilor omului (atașat).

Nu este nevoie de cunoștințe anterioare în domeniul drepturilor omului pentru a spori utilitatea și impactul. 

 

 

Evaluarea procesului de învăţare

Participanții vor avea o discuție deschisă de evaluare cu privire la experiența lor de învățare, incluzând cunoștințele, abilitățile și atitudinile dobândite. 

Ei vor nota cele trei lucruri cheie învățate în timpul cursurilor și le vor compara cu un coleg pentru a facilita evaluare și reflectarea. 

Sugestii de urmărire

Profesorii pot coordona cursuri ulterioare de pregătire, de exemplu, mai ales pe broșuri de educație în domeniul drepturilor omului. Pentru o listă completă, vizitați: http://www.human-rights-education.com/human-rights-education.

Type
Modul de conştientizare
Modalitati pedagogice
Atelier de lucru
Numar de participanti
20 participanți
Durată
6 ore
Costuri
Niciunul
Creatori
Aequitas Human Rights
Data creării
Limbajul (limbile) disponibil (e)

Engleză

Slovenă

Portugheză, Portugalia

Franceză

Germană

Română

Italiană

Spaniolă

Greacă

Olandeză

Cuvinte cheie
Human Rights Education
Xenophobia
Racism
Intolerance
Raising awareness